Informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å få nettstedet vårt til å fungere ordentlig, tilpasse innhold og annonser, tilby funksjoner knyttet til sosiale medier og analysere trafikken vår. Vi deler også informasjon om din bruk av nettstedet vårt med våre partnere innenfor sosiale medier, reklame og analyse.

Superdeal! 40% rabatt på stor Sjokoladefontene
Barn med hatt, kake og sol i bakgrunnen

11 morsomme leker for barn mellom 3 og 9 år

Har det lett for å gå over styr når barna dine har venner på besøk? Etter en knapp halvtime er huset snudd fullstendig på hodet, barna løper rundt som hodeløse høner med hundre aktiviteter i gang samtidig, og du står og lurer på hvorfor i all verden du gikk med på å arrangere en playdate akkurat i dag. Ingen grunn til å deppe! Noen ganger trenger barn bare litt ekstra veiledning og inspirasjon for å klare å leke med ro og konsentrasjon. Derfor har vi hos Coolstuff valgt å samle våre aller beste tips når det gjelder morsomme leker for barn. Her finner du 11 kule tips om enkle barneleker for 3-åringene, 4-åringene og 5-åringene, men også morsomme leker for barn mellom 6 og 9 år.

Mann og barn spiller frisbeegolf utendørs i naturen

Morsomme leker for små barn

Har du en liten mini-me som for aller første gang har invitert med seg en venn hjem? Når det gjelder barn mellom 3 og 5 år handler det om å tenke enkelt – her er det med andre ord ikke anledning til å dra i gang en lang og komplisert lek med mange regler. Organiser i stedet enklere leker, der du som er voksen også kan delta, eller tilby noen kreative eller morsomme aktiviteter ved hjelp av produkter fra Coolstuff!

1. Bjørnen sover

Dette er en klassiker når det gjelder leker for barn mellom 3 og 5 år. Hvis barna går i barnehage, vet de garantert hva leken går ut på! Ett barn skal ligge i midten og late som om han eller hun er en sovende bjørn. Samtidig går de andre barna rundt i ring og synger de velkjente tekstlinjene. Når sangen er slutt, skal bjørnen i midten våkne og prøve å fange en av de andre!

2. Utforsk med hendene

De fleste barn elsker å klisse, skape og utforske med hendene – ikke minst de aller yngste! Hvis du vil aktivisere barna i minst en time, er det et sikkert kort å klikke hjem noen av Coolstuffs kreative leker. Sett frem slime, magisk sand eller lekker leire på kjøkkenbordet og la barna kose seg mens du lager kveldsmat eller bare nyter en kopp svart livseliksir.

Gutt leker med en fargerik byggekloss

3. Sukkersmultring

Denne leken passer definitivt inn i beskrivelsen «enkle barneleker»! 4-åringer og eldre barn er de perfekte deltakerne her. Alt du trenger er smultringer med ekstra mye sukker på, og selvfølgelig sultne barn. Leken går rett og slett ut på at barna skal spise opp sukkersmultringen sin uten å slikke seg rundt munnen! En udødelig klassiker!

4. Charades

Trenger du tips til barneleker for 5-åringen og vennene fra barnehagen? Fra 5 års alder er barna gamle nok til å teste charades! Her må det litt forberedelser til når dere sammen skriver forskjellige ting på små lapper, men det er så absolutt verdt innsatsen når du hører den glade barnelatteren.

5. Utelek utover det vanlige

Det er ikke det minste merkelig at barna etter noen år bli lei den gamle, kjedelige hagen. Derfor tilbyr vi massevis av uteleker til å ha utendørs som garantert løfter uteleken til et helt nytt nivå! Det er kanskje på tide å investere i et oppblåsbart hoppeslott? En kul T-Rex som spruter vann på barna når de hopper seg svette og varme inne i slottet? Hagen deres blir favorittlekeplassen for alle barna i kvartalet.

Familie som leker i hagen

Morsomme leker for store barn

Barn mellom 6 og 9 år pleier stort sett å klare seg selv når de leker. Men mange synes det er fantastisk morsomt når du som er voksen deltar, støtter dem i leken, kjøper kule og morsomme leker eller organiserer nye leker som de aldri har prøvd før! Her finner du de beste tipsene våre om morsomme leker for barn i skolealder.

6. Episk vannlek

Hvis solen skinner og det er varmt ute, kan det aldri gå helt feil å tilby barna morsomme vannleker. Klikk hjem en enorm vannrutsjebane fra sortimentet vårt, eller hvorfor ikke en enorm flamingo som spruter vann? Vi tilbyr til og med et hoppetau med innebygd vannspreder!

Vannleker for hele familien

Se alt  

7. Stolleken

Hvis du er ute etter barneleker for 6-åringer og oppover, er dette en klassiker som aldri blir gammel! Alt du trenger er stoler og musikk. Du trenger like mange stoler som du har barn i rommet, minus én stol. Sett stolene i et rektangel med ryggene mot hverandre og la barna gå rundt stolene mens du spiller favorittmusikken så høyt du kant. Når du plutselig stopper musikken, må alle barn så fort som mulig sette seg på en stol. Det barnet som ikke får en egen stol, taper den runden. Det barnet som blir sittende igjen på den eneste stolen til slutt, er vinneren.

8. Femkamp med unike spill

Trenger du barneleker til 7-åringer og oppover – som kanskje til og med de voksne kan delta i? Da finner du massevis av produkter innenfor kategorien lek og spill hos Coolstuff! Her finnes det unike og underholdende spill som kan interessere alle. Hvorfor ikke arrangere en morsom femkamp med morsomme spill for flere personer? Start med et artig spørrespill, fortsett med dragkamp, ro ned med et gigantisk kaste gris-spill, le høyt med en runde Poo Curling og avslutt med en runde Frisbee-dart i hagen.

Barn som leker tautrekking i hagen

9. Pictionary

På utkikk etter passende barneleker for 8-åringer og oppover? Pictionary minner om charades, men går i stedet ut på å tegne det som lappen beskriver, og å håpe at vennene dine klarer å gjette hva du har tegnet. Del barna opp i topersonerslag og finn gjerne en artig premie til vinnerlaget og en fin trøstepremie til de som ikke vinner.

10. Refleks-skattejakt

Barneleker for 9-åringer og oppover kan gjerne være morsomme, spennende og litt vanskelige. Refleks-skattejakt er en variant av den vanlige skattejakten, men den foregår ute når det er mørkt, og det kreves ikke noe kart. Du gjemmer skatter i hagen eller nærområdet, og plasserer samtidig reflekser på de samme stedene. Deretter får barna lommelykter og må gi seg ut på skattejakt i mørket.

11. Mørkegjemsel

Mørkegjemsel fungerer på samme måte som refleks-skattejakten – morsomt, spennende og litt vanskelig. Slukk alle lysene hjemme, velg hvem som skal lete og la resten av barna gjemme seg i mørket. Hvis dere vil gjøre det enda morsommere, kan dere leke baklengs-mørkegjemsel i stedet! Da er det bare én som gjemmer seg mens alle de andre leter. Når man finner den som gjemmer seg, skal finneren bare være helt stille og gjemme seg samme sted. Til slutt er det bare ett barn igjen som leter, og det barnet får gleden av å finne alle vennene sine klemt sammen på ett sted som sardiner i en hermetikkboks.

Morsomme og utfordrende oppgaver

Se alt  
Puslespillkalender (1000 biter)
IQ-box
10
IQ-box
99,-
Huzzle Games Hjernetrim i Metall
Dinosaur 3D-puslespill i tre
10
Fri frakt over 699,-
Fri frakt på kjøp over 699,-

1 - 4 dagers klimakompensert levering

Unike og gaver til alle på Coolstuff
Vi er din gavebutikk

Gaveinnpakking, personlig kort og send gaven hjem til mottaker

Enkelt å returnere på Coolstuff
90 dagers åpent kjøp

Hvis du angrer deg.

hande

Hva våre venner (dere) mener om Coolstuff

4,6 av 5 stjerner
749 anmeldelser
Dan R.
Verifisert kunde

Coolstuff er veldig enkel å ha med å gjøre. Bra kundeservice, enkel å betale og hurtig shipping. Anbefales !!

Anita H.
Verifisert kunde

Jeg elsker praktiske ting og lure løsninger, spesielt om prisen er riktig for meg :)

Helen S.
Verifisert kunde

Fine produkter,fine som gaver eller til seg selv, fine priser,grei leveringstid 👍

Sabeskumar G.
Verifisert kunde

Veldig bra behandling av kjøppet. Bestillte og fikk varen fort i fin stand.

Peter B.
Verifisert kunde

Veldig god erfaring med dere, kommer til å bestille mer fra dere..

Vidar F.
Verifisert kunde

Fikk levert produktet raskt . Ingen ting å utsette på Coolstuff

Tone D.
Verifisert kunde

Fin nettbutikk. Greit å bestille og hurtig levering. Anbefales.

Robin I.
Verifisert kunde

Grei leveringstid, og interessant samt variert produktliste 🤌

Odd A.
Verifisert kunde

Fungerte bra med hensyn til frakt og tid for å få produktet

Kjerstin L.
Verifisert kunde

Alt fungerte bra! Betalingen, leveransen og produktet.

Diana J.
Verifisert kunde

Enkel og grei handel. Kan ikke bli bedre faktisk :)

Odd H.
Verifisert kunde

Frakten gikk rasende fort, kjøpet gikk på skinner.

Stian D.
Verifisert kunde

Fikk pakken etter 4 dager, fornøyd med produkter

Grete O.
Verifisert kunde

Rask levering og god oppdatering underveis.

Christer G.
Verifisert kunde

Raskt levering, produktene er som beskrevet

Sigmund R.
Verifisert kunde

Kjemperask levering av et topp produkt.

Harald B.
Verifisert kunde

Alltid mye bra og kult fra Coolstuff !!

Børre K.
Verifisert kunde

Veldig bra service og hurtig levering

Ingolf D.
Verifisert kunde

Rask og god levering, og bra varer.

Lill V.
Verifisert kunde

Morsome produkter og rask levering

Stand with Ukraine Hashtag