Informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å få nettstedet vårt til å fungere ordentlig, tilpasse innhold og annonser, tilby funksjoner knyttet til sosiale medier og analysere trafikken vår. Vi deler også informasjon om din bruk av nettstedet vårt med våre partnere innenfor sosiale medier, reklame og analyse.

Superdeal! 40% rabatt på stor Sjokoladefontene
Barn leker i vannsklie

9 tips til leker for barn utendørs

Leken er så mye mer frigjørende ute i hagen, parken eller skogen enn innendørs! Her er det ikke noe som kan knuse og gå i stykker, ingen voksne ører som blir forstyrret og heller ingen vegger som står i veien for hopp og sprett og spring. Vi våger likevel å love at ungene blir minst like klare når du som voksen tilbyr organiserte leker, også. Her har vi samlet ni tøffe tips til deg som trenger inspirasjon til pedagogiske leker for barn utendørs.

1. Alt med vann!

At mini-mennesker som ikke engang kan svømme, likevel elsker vann så høyt? Det er egentlig merkelig, ikke sant? Men det er ikke mer enn rett og rimelig at vi voksne tilrettelegger for småttingenes ønsker! Coolstuff tilbyr derfor massevis av morsomme vannleker til både barnebursdagen, vennetreffet og familiekosen på årets varmeste dager – her finner du store vannrutsjebaner, morsomme vannspredere til trampolinen og massevis av oppblåsbare greier som også spruter vann. Ungene kommer til å tro at dette er himmelen! Til og med de aller yngste har en tendens til å elske vann, så hvis du trenger inspirasjon til leker for små barn utendørs, er de aller fleste former for vannlek the way to go.

Glade mennesker i bassenget med oppblåsbare badedrakter og leker

2. Knutemor

Dette er en enkel lek å introdusere når du spontant må underholde en stor gjeng barn utendørs! Trenger du tips til leker for barn innendørs om vinteren? Knutemor passer også perfekt i årets kalde måneder, spesielt hvis barna ha sittet stille en stund og trenger å få fart på kroppsvarmen igjen. Leken starter med at alle stiller seg i en ring, lukker øynene og strekker hendene sine inn i ringen. Nå har alle en viktig oppgave: de må prøve å finne to hender de kan holde fast i. Når alle har funnet to hender å holde fast i, er det på tide å åpne øynene og oppdage hvordan knuten dere har laget ser ut! Så skal knuten selvfølgelig løses – uten å slippe taket i hverandres hender.

3. Kosepledd med kreative leker

Til og med de villeste barna trenger av og til å roe seg litt ned. Men det behøver ikke bety at det er på tide å forlate hagen for å gå innendørs! Legg i stedet ut et koselig piknikteppe i skyggen – enten på plenen eller terrassen – og legg frem noen kreative leker fra Coolstuff. La barna kose seg med spennende magnetklosser, kule kulebaner, morsomme puslespill eller en episk tremodell à la Leonardo Da Vinci!

Piknik

Se alt  
Sandfritt strandteppe
10
Smørbrødjern for åpen ild
Minimax Sammenleggbar krakk
Piknikryggsekk - Outlust

4. Gåkonkurranse på 1 minutt

Her er enda en lek som passer til både voksne og barn! Den er spesielt god hvis du sliter litt med inspirasjonen, eller om alle i selskapet bare MÅ bevege seg litt etter et stort måltid. Start med å finne en strekning sammen – rundt huset er en klassiker. Deretter skal alle sammen prøve å komme seg fra A til B på nøyaktig ett minutt. Ta tiden med stoppeklokken på mobilen og gi vinneren en morsom premie!

5. Morsomme selskapsspill

Det er jo ikke bare hjernetrim, tremodeller, magnetklosser og kulebaner som fungerer like fint utendørs som innendørs. Du skal ikke undervurdere verdien i et morsomt selskapsspill. La barna slå seg ned ved utemøblene med noen morsomme spill for flere personer og la hagen fungere som stue. Coolstuff tilbyr selskapsspill til både større og mindre barn – velg og vrak blant morsomme spørrespill, spennende reaksjonsspill og selvfølgelig enklere kaste gris- eller fire på rad-spill.

Mann og barn spiller frisbeegolf utendørs i naturen

6. Pang-pang venn!

Denne leken passer godt til en større vennegjeng – som eksempel barnebursdag eller en sleepover! Hvis det er sommer, bør du vente til solen går ned før du presenterer leken. Det er nemlig viktig at sikten er litt halvdårlig. Leken starter med at alle barna sprer seg ut og begynner å smyge seg etter hverandre i mørket utendørs. Når man ser en person, skal man si «Pang-pang venn!», fulgt av personens navn. Det betyr at den personen er ute av spillet. Samtidig er det viktig å være stille, sånn at du ikke avslører din egen posisjon! Den som står igjen til slutt uten å ha blitt ‘panget’ av vennene sine, er vinneren.

7. Hinderløype

Noen ganger er det så mye fart i små barneben at det må en hinderløype til. Bygg en hinderløype av ting dere finner i hagen, og la et hoppetau eller en pinne markere startstreken. Her er det kun fantasien som setter grensene! Barna kan løpe sikksakk mellom kubber, hoppe jamføttes over fotballer og balansere over planker fra hageboden. Vi tilbyr også massevis av passende ting i kategorien lek og spill – det er kanskje på tide å investere i en klatrebane, et slackline-tau eller et oppblåsbart fotballdartspill til ungene som virkelig elsker en skikkelig hinderløype!

Bademadrasser og baderinger

Se alt  
Flytende hengekøye - Spralla
Gigantisk flytematte - Intex
Luftpumpe med trykkmåler - Vooni

8. Simon sier

Simon sier er en klassisk lek som er perfekt å leke utendørs! Velg ett barn som får starte i rollen som Simon, og forklar for resten av barna at de må gjøre akkurat det Simon sier – men ikke det Simon gjør. Det kan bli skikkelig pussig når Jon eller Bente stiller seg på ett ben, men sier at alle de andre skal sette seg på bakken! Den som gjør feil, må ut av spillet, og den siste som står igjen sammen med Simon, er den neste som får være Simon.

9. Kastespill

I Coolstuffs utvalg av uteleker til å ha utendørs finner du ikke bare kule vannspredere, men også masse morsomme kastespill. Kastespill passer perfekt til større barn som har lyst til å spille spill, men samtidig få beveget seg litt. Det passer også for en gruppe med voksne og barn som gjerne vil gjøre noe morsomt sammen! Blant våre kule og morsomme leker finner du komplette oppsett for frisbeegolf, fotballkrokket, Cornhole Game, det finske kubbspillet Mölkky og masse mer.

Fri frakt over 699,-
Fri frakt på kjøp over 699,-

1 - 4 dagers klimakompensert levering

Unike og gaver til alle på Coolstuff
Vi er din gavebutikk

Gaveinnpakking, personlig kort og send gaven hjem til mottaker

Enkelt å returnere på Coolstuff
90 dagers åpent kjøp

Hvis du angrer deg.

hande

Hva våre venner (dere) mener om Coolstuff

4,6 av 5 stjerner
751 anmeldelser
Dan R.
Verifisert kunde

Coolstuff er veldig enkel å ha med å gjøre. Bra kundeservice, enkel å betale og hurtig shipping. Anbefales !!

Anita H.
Verifisert kunde

Jeg elsker praktiske ting og lure løsninger, spesielt om prisen er riktig for meg :)

Helen S.
Verifisert kunde

Fine produkter,fine som gaver eller til seg selv, fine priser,grei leveringstid 👍

Sabeskumar G.
Verifisert kunde

Veldig bra behandling av kjøppet. Bestillte og fikk varen fort i fin stand.

Peter B.
Verifisert kunde

Veldig god erfaring med dere, kommer til å bestille mer fra dere..

Vidar F.
Verifisert kunde

Fikk levert produktet raskt . Ingen ting å utsette på Coolstuff

Tone D.
Verifisert kunde

Fin nettbutikk. Greit å bestille og hurtig levering. Anbefales.

Robin I.
Verifisert kunde

Grei leveringstid, og interessant samt variert produktliste 🤌

Odd A.
Verifisert kunde

Fungerte bra med hensyn til frakt og tid for å få produktet

Kjerstin L.
Verifisert kunde

Alt fungerte bra! Betalingen, leveransen og produktet.

Diana J.
Verifisert kunde

Enkel og grei handel. Kan ikke bli bedre faktisk :)

Odd H.
Verifisert kunde

Frakten gikk rasende fort, kjøpet gikk på skinner.

Stian D.
Verifisert kunde

Fikk pakken etter 4 dager, fornøyd med produkter

Grete O.
Verifisert kunde

Rask levering og god oppdatering underveis.

Christer G.
Verifisert kunde

Raskt levering, produktene er som beskrevet

Sigmund R.
Verifisert kunde

Kjemperask levering av et topp produkt.

Harald B.
Verifisert kunde

Alltid mye bra og kult fra Coolstuff !!

Børre K.
Verifisert kunde

Veldig bra service og hurtig levering

Ingolf D.
Verifisert kunde

Rask og god levering, og bra varer.

Lill V.
Verifisert kunde

Morsome produkter og rask levering

Stand with Ukraine Hashtag