Informasjonskapsler
Tips til eksamensgaver

Mensen

En foreldreguide til å snakke om mensen

Den dagen du har fryktet så lenge, er plutselig her: ungen er blitt stor (vel …) og har plutselig havnet i puberteten! Du blir kanskje bedt om å kjøpe bind og stemningen ble muligens litt vanskelig da du så den store mengden undertøy i vaskekurven? Uansett føler du at det er på tide å snakke med junior om mensen. Helst uten at det blir pinlig, med dører som smelles hardt igjen rett for nesen på deg, selvfølgelig.

mens

Det er helt normalt å være normalt unormal

Ungen har garantert ikke noe behov for å føle seg unormal, men hva er egentlig «normalt»? Det korte svaret er «nesten alt» – men den forklaringen kommer junior garantert ikke til å finne seg i! Så la oss prøve oss på en litt lengre forklaring: Noen ganger er som det som kroppen synes det er usannsynlig kjedelig når alt er så forutsigbart! Det meste er veldig individuelt når det gjelder mensen, og den kan dessuten variere fra gang til gang – spesielt i starten, før kroppen er blitt skikkelig kjent med denne røde gjesten som kommer på besøk (uinvitert!) hver eneste måned.

Men OK, ungen er både smart og nysgjerrig, og nøyer seg ikke med et såpass svevende svar. Da er det greit å ha et par kjappe fakta for hånden, så du ikke mister all troverdighet i dette spørsmålet. De aller fleste blør i 2-7 dager. Totalt blør man ca. 20-80 milliliter blod i løpet av én mens. Det er mindre enn én desiliter, selv om det kan virke som det er mye mer! Det kommer av at blodet blandes ut med slimhinnen fra livm … Ok, det er greit! Ungen ser lett småkvalm ut nå, så dropp det der med slimhinnen! Det holder å si at selv en liten bloddråpe synes veldig godt hvis den havner et sted du ikke vil ha den – som på lakenet i sengen eller i en truse uten beskyttelse!

mens

By på en buffet av beskyttelse

Bli ikke overmodig! Det er ikke det minste sikkert at din (ikke helt faktagranskede) historie om at «haha, på mormors tid fantes det så visst ingen fornuftige alternativer for å beskytte seg mot mensen, nei! De måtte spikke seg en liten barkebåt, fylle den med gamle filler og legge den mot underlivet for å hindre at folk skulle tro det var et blodbad på gang!» kommer til å lette på stemningen i rommet – selv om det selvfølgelig FINNES kjempemange valgmuligheter i dag!

Her gjelder det å føle på stemningen og finne den rette tilnærmingen. Hvilken beskyttelse man trives best med er selvfølgelig veldig individuelt. Enkelte liker klassiske bind eller tamponger best, mens andre foretrekker menskopp eller menstruser. Derimot vet vi helt sikkert at ingen – absolutt ingen! – foretrekker barkebåter. Som nybegynner med mens kan det være deilig å prøve seg frem. Kanskje starte med bind eller menstruser, siden det innebærer mindre fikling og tukling, i hvert fall frem til man har rukket å bli godvenn med både kroppen og mensen sin? Kanskje det er her du som forelder kan utrette en heltegjerning? By på en buffet av mensbeskyttelse og avdramatiser det hele.

Med «avdramatiserer» mener vi selvfølgelig ikke at du skal trykke tamponger opp i nesen for å late som om du er en mammut (da blir det superpinlig lenge før du rekker å hviske «har du sett en papput før?»). Men vis at du er der for henne, at du har kontroll på det som skjer og at du ikke synes dette er noe merkelig. Hvis du i tillegg står for innkjøp av mensbeskyttelsen, fjerner du den litt skumle og sykt pinlige situasjonen når man som ung skal handle sine første mensprodukter og den eneste kassen selvfølgelig er bemannet med den ekstremt nydelige personen som har vært en crush det siste halvåret. Herregud, kinnene blir blodrøde, og det eneste du ønsker er at jorden skal åpne seg så du kan forsvinne nedi et hull. Nei, da er det bedre at du handler!

Kvinner i undertøy og herreklær
Fri frakt over 699,-
Fri frakt på kjøp over 699,-

1 - 4 dagers klimakompensert levering

Unike og gaver til alle på Coolstuff
Vi er din gavebutikk

Gaveinnpakking, personlig kort og send gaven hjem til mottaker

Enkelt å returnere på Coolstuff
90 dagers åpent kjøp

Hvis du angrer deg.

hande

Hva våre venner (dere) mener om Coolstuff

4,6 av 5 stjerner
1040 anmeldelser
Robert I.
Verifisert kunde

Love games from my home land… thanks Would love to have a real Cornhole game…. The ones on Amazon are bad quality and cost way to much… send me info if you get the game… it was so popular when I was home last

Stian Ø.
Verifisert kunde

Super rask levering, upåklagelig kvalitet på produktene og best av alt en veldig god pris! Mitt nye favoritt sted å handle godteri.

Hege T.
Verifisert kunde

Alltid noe nytt og spennende. Og de har alltid produkter man ikke finner andre steder. Perfekt gavebutikk til den som har alt

Elin F.
Verifisert kunde

Rask og grei forsendelse. Grei nettbutikk å finne fram i. Alt fungerte fint fra a til å.

Lars H.
Verifisert kunde

Rask levering, gode priser og suveren kvalitet på produktene som selges

Elin M.
Verifisert kunde

Flott nettbutikk med stort utvalg, gode priser og rask levering. :-)

Liisa V.
Verifisert kunde

Födelsedagsbarnet blev överlycklig över just denna SlushyMaker👍

Bjørn K.
Verifisert kunde

Veldig grei bestilling av eggkokeren, og i tillegg kjapt levert.

Vigdis N.
Verifisert kunde

Fin & oversiktelig nettside, rask sending m\god info underveis.

Richart K.
Verifisert kunde

Rask levering å bildene viser det produktet man faktisk får.

Emma F.
Verifisert kunde

god leveringstid og får alltid akkurat det jeg bestiller

Sabina S.
Verifisert kunde

Betalte för expressfrakt men fikk vente för lenge

Celina R.
Verifisert kunde

Rask frakt og gode, unike produkter av kvalitet

Elisabeth H.
Verifisert kunde

Super service og spennende utvalg av produkter

Lotta N.
Verifisert kunde

Var precis lika fint som jag föreställde mig.

Jeanette S.
Verifisert kunde

Kjapp levering og god informasjon underveis.

Ivan A.
Verifisert kunde

Har brukt Coostuff 3 ganger og skuffer ikke!

Carina E.
Verifisert kunde

En absolut nödvändighet i mitt liv….

Monica Ø.
Verifisert kunde

Rimelig, bra produkt. Kjapp levering

Kristine E.
Verifisert kunde

Kjapp levering, vare som lovet.

Stand with Ukraine Hashtag