Informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å få nettstedet vårt til å fungere ordentlig, tilpasse innhold og annonser, tilby funksjoner knyttet til sosiale medier og analysere trafikken vår. Vi deler også informasjon om din bruk av nettstedet vårt med våre partnere innenfor sosiale medier, reklame og analyse.

✨ Andre Advent-magi! 50% rabatt på Himalaya Saltlampe ✨

Mensen

En foreldreguide til å snakke om mensen

Den dagen du har fryktet så lenge, er plutselig her: ungen er blitt stor (vel …) og har plutselig havnet i puberteten! Du blir kanskje bedt om å kjøpe bind og stemningen ble muligens litt vanskelig da du så den store mengden undertøy i vaskekurven? Uansett føler du at det er på tide å snakke med junior om mensen. Helst uten at det blir pinlig, med dører som smelles hardt igjen rett for nesen på deg, selvfølgelig.

mens

Det er helt normalt å være normalt unormal

Ungen har garantert ikke noe behov for å føle seg unormal, men hva er egentlig «normalt»? Det korte svaret er «nesten alt» – men den forklaringen kommer junior garantert ikke til å finne seg i! Så la oss prøve oss på en litt lengre forklaring: Noen ganger er som det som kroppen synes det er usannsynlig kjedelig når alt er så forutsigbart! Det meste er veldig individuelt når det gjelder mensen, og den kan dessuten variere fra gang til gang – spesielt i starten, før kroppen er blitt skikkelig kjent med denne røde gjesten som kommer på besøk (uinvitert!) hver eneste måned.

Men OK, ungen er både smart og nysgjerrig, og nøyer seg ikke med et såpass svevende svar. Da er det greit å ha et par kjappe fakta for hånden, så du ikke mister all troverdighet i dette spørsmålet. De aller fleste blør i 2-7 dager. Totalt blør man ca. 20-80 milliliter blod i løpet av én mens. Det er mindre enn én desiliter, selv om det kan virke som det er mye mer! Det kommer av at blodet blandes ut med slimhinnen fra livm … Ok, det er greit! Ungen ser lett småkvalm ut nå, så dropp det der med slimhinnen! Det holder å si at selv en liten bloddråpe synes veldig godt hvis den havner et sted du ikke vil ha den – som på lakenet i sengen eller i en truse uten beskyttelse!

mens

By på en buffet av beskyttelse

Bli ikke overmodig! Det er ikke det minste sikkert at din (ikke helt faktagranskede) historie om at «haha, på mormors tid fantes det så visst ingen fornuftige alternativer for å beskytte seg mot mensen, nei! De måtte spikke seg en liten barkebåt, fylle den med gamle filler og legge den mot underlivet for å hindre at folk skulle tro det var et blodbad på gang!» kommer til å lette på stemningen i rommet – selv om det selvfølgelig FINNES kjempemange valgmuligheter i dag!

Her gjelder det å føle på stemningen og finne den rette tilnærmingen. Hvilken beskyttelse man trives best med er selvfølgelig veldig individuelt. Enkelte liker klassiske bind eller tamponger best, mens andre foretrekker menskopp eller menstruser. Derimot vet vi helt sikkert at ingen – absolutt ingen! – foretrekker barkebåter. Som nybegynner med mens kan det være deilig å prøve seg frem. Kanskje starte med bind eller menstruser, siden det innebærer mindre fikling og tukling, i hvert fall frem til man har rukket å bli godvenn med både kroppen og mensen sin? Kanskje det er her du som forelder kan utrette en heltegjerning? By på en buffet av mensbeskyttelse og avdramatiser det hele.

Med «avdramatiserer» mener vi selvfølgelig ikke at du skal trykke tamponger opp i nesen for å late som om du er en mammut (da blir det superpinlig lenge før du rekker å hviske «har du sett en papput før?»). Men vis at du er der for henne, at du har kontroll på det som skjer og at du ikke synes dette er noe merkelig. Hvis du i tillegg står for innkjøp av mensbeskyttelsen, fjerner du den litt skumle og sykt pinlige situasjonen når man som ung skal handle sine første mensprodukter og den eneste kassen selvfølgelig er bemannet med den ekstremt nydelige personen som har vært en crush det siste halvåret. Herregud, kinnene blir blodrøde, og det eneste du ønsker er at jorden skal åpne seg så du kan forsvinne nedi et hull. Nei, da er det bedre at du handler!

Kvinner i undertøy og herreklær
Fri frakt over 699,-
Fri frakt på kjøp over 699,-

1 - 4 dagers klimakompensert levering

Unike og gaver til alle på Coolstuff
Vi er din gavebutikk

Gaveinnpakking, personlig kort og send gaven hjem til mottaker

Enkelt å returnere på Coolstuff
90 dagers åpent kjøp

Hvis du angrer deg.

hande

Hva våre venner (dere) mener om Coolstuff

4,6 av 5 stjerner
792 anmeldelser
Ella P.
Verifisert kunde

Jeg har handlet en god del hos coolstuff og har vært godt fornøyd med alle varene bortsett fra en vare. Jeg har ikke erfaring med cooolstuff sin service ettersom jeg ikke har vært i kontakt med dere enda. Men spennende blir det når jeg en gang kommer dit, for til syvende og sist er det jo servicen som gjelder. Det skal jeg nok teste ut etterhvert. For nå er jeg fornøyd og kan godt anbefale coolstuff. Må tilføye at dere leverer raskt. Det er et stort pluss.

Line F.
Verifisert kunde

Det er enkelt og raskt å bestille varer oss dere. Og det er topp at det ikke tar mange dager å få orden. 😊

Tom J.
Verifisert kunde

Seriøs butikk og rask leveranse. Produktet som vises er hva du for og har betalt for. Veldig bra😁

Peter B.
Verifisert kunde

Veldig god erfaring med dere, kommer til å bestille mer fra dere..

Per L.
Verifisert kunde

Fast delivery with good service. Recommend this online store.

Anne Ø.
Verifisert kunde

Rask levering, bra tilbud, mange forskjellige produkter.

Kristine S.
Verifisert kunde

Kul side med masse ting å kjøpe. Det er mye utvalg.

Grete O.
Verifisert kunde

Rask levering og god oppdatering underveis.

Christer G.
Verifisert kunde

Raskt levering, produktene er som beskrevet

per l.
Verifisert kunde

service bra, og må betale selv for retur.

Sigmund R.
Verifisert kunde

Kjemperask levering av et topp produkt.

Eva S.
Verifisert kunde

Rask og grei levering, godt fornøyd.

Ingolf D.
Verifisert kunde

Rask og god levering, og bra varer.

Idunn T.
Verifisert kunde

Produkt som forventet kjapt levert

Randi M.
Verifisert kunde

Var veldig greit å handle hos dere

Reinert L.
Verifisert kunde

Alltid noe å bli nyskjerrig av 😄

Bjørn E.
Verifisert kunde

Har ikke noe å klage på ennå :-D

Jarl J.
Verifisert kunde

Grei handel og kjapp levering!

Tomine S.
Verifisert kunde

Rask levering og topp service!

Reidar A.
Verifisert kunde

Topp service og rask levering

Stand with Ukraine Hashtag