Informasjonskapsler
TILBUD: Badeball for kun 5 kr!

Sånn overlever du ferien med familien

Skal du på familieferie i sommer? Skal alle være med? Skal dere være sammen på altfor liten plass uten wifi? Stilig! Føler du allerede nå at du kanskje kommer til å dø i løpet av turen, og lurer på hvordan du skal klare deg? Vi forstår, og vi har noen idiotsikre tips som sørger for at du kommer levende ut igjen på den andre siden.

Så dere er blitt enige om å leie en hytte og tilbringe deler av ferien sammen. Dere hadde kanskje drukket et par glass vin eller øl når det ble bestemt, og dagen etter kjente du litt på fylleangsten? Men da hadde moren din allerede vært i gang, og bestillingen var klar. Det blir du, søsteren din, broren din, alle partnere og deres avkom, og ikke minst foreldrene dine. Du pleier å føle deg rimelig matt etter en middag sammen med denne gjengen, og nå skal dere bo tett på hverandre en hele uke.

Mor og barna hennes ser utover fjellene

  1. Tenk på deg selv, men ikke så mye som søsteren

  Slik vi ser det, må du først og fremst tenke på deg selv. Det er din ferie også, og hele poenget med en ferie at å kunne slappe av og nyte. Men (!) vær for all del ikke det familiemedlemmet som KUN tenker på seg selv, for det er den personen de andre har lyst til å sette i livbåten og skyve fra land. Mellom alle familieaktivitetene kan det være deilig å rense hodet og trekke pusten dypt et par hundre ganger. Så sørg for å bunkre opp med smarte reiseprodukter og finn roen før du klikker mot ett eller flere medlemmer av familien. Et godt tips er å trene når det begynner å bli for mye av det gode. Bare glem alt om at du ikke pleier å trene ellers. Du har sikkert lovet deg selv at det på tide at du begynner. Vær så god, det er nå du begynner!

   2. Nevøer og nieser

   For all del, nevøer og nieser er en fin ting. De er søte, de er morsomme, de er høylytte og de er på ingen måte oppdratt slik du foretrekker. Vi vet det kan være vanskelig å la være å rette på oppdragelsen av de små krapylene, men vi anbefaler at du lar være. For du må tenke på at de små englene har en mor eller far som er din søster eller bror. Og søskenkrangling er ikke forbeholdt barndommen, men kan fint dukke opp i voksen alder, også. Fjern den trusselen ved i stedet å slite ut de små nevøene og niesene dine. Så i stedet for å prøve å dempe den orkanlignende oppførselen deres, kan du gi dem en skikkelig utfordring. Utfordringen staves vannleker. Alle elsker å leke med vann, og til og med den late søsteren din får plutselig lyst til å være med. Det innebærer at du etter hvert ikke trenger å underholde barna hennes, så etter at du har sklidd ned vannrutsjebanen et par ganger kan du ubemerket smyge deg bort, stjele din søsters solseng og paraplydrink og overlate ansvaret til henne. Genialt, med andre ord.

   Must haves til ferien

   Se alt
   Oppblåsbar reiseseng for barn - Intex
   10
   Sit-n-Go kjøleveske - Outlust
   Oppblåsbar flysetepute - Spralla
   Myk vannflaske
   10

    3. Ferie = test av forholdet

    Det er mange som har et noe splittet forhold til søsknene sine. Barndommen setter sine spor, og forskjellene kan være enorme selv om man er produsert av de samme foreldrene. Men det er ikke alltid en ulempe, og noen ganger har man til og med såpass flaks at i det minste ett av søsknene dine ble et rimelig normalt menneske det er mulig å være sammen med. Det samme gjelder for foreldre. Som regel er man mer lik den ene enn den andre, og det å bo under samme tak plasserer oss gjerne i den samme båsen vi befant oss i under oppveksten. Men før du forvandler deg til det bråkete minstebarnet som bare må ødelegge for de andre, vil vi gjerne minne om at det finnes metoder for å unngå «DERE FORSTÅR JO INGENTING»-situasjonen. I tillegg til det selvfølgelige med å hjelpe til (dette ER faktisk det viktigste alle kan gjøre for å unngå familiekrangel), kan det også være smart å servere mamma et glass vin og finne frem noen hjernetrim-øvelser som du vifter lokkende med. Det er lite som skaper fellesskap på samme måte som hjernetrim og kryssord, og som ekstrabonus slipper du at samtalen handler om hvor ille du var som barn. Trolig kommer også den tredje generasjonen sprettende og vil hjelpe til, og da utstyrer du dem med deres eget morsomme puslespill så dere får ha deres i fred.

    Fire personer som leker Mölkky utendørs

     4. Mer egentid til alle

     Siden du ikke er en som tenker for mye på deg selv, sørger du i det minste for at alle får litt egentid og avslapping. Du lurer kanskje på hvordan? Vi sier: Enkelt! Siden vi også har tilbrakt tid sammen med familiemedlemmer som går oss på nervene, så vet vi hva som kreves for å skape egentid både for seg selv og andre, uten at du samtidig blir ansvarlig for nevøer og niesers overlevelse. Så enkelt er det: Du utstyrer dere med sommerprodukter som alle kan ha glede av. Siden du er en prosjektleder av rang (bare aksepter at vi skryter av deg!) har du vært smart nok til å tenke ut hva som kreves for å holde alle i aktivitet. Mamma får puslespill og kryssord, pappa kan få en haug med kameratilbehør, søster trenger en bademadrass til bassenget, bror og tenåringene kommer til å elske tilbehør til mobilen. Og du, da? Jo, nå skal du høre, vår kjære venn. Siden du har kjøpt og tatt med alle disse tingene, er du i fin fulle rett til å skubbe søsteren din ned fra bademadrassen, trekke solbrillene ned fra pannen og lene deg tilbake med et fornøyd smil på leppene. Glem ikke høretelefoner og tilbehør for å stenge ute din søsters sinte hyl mens du stille padler i vei med den ene foten i vannet.

     Vår og sommer er rundt hjørnet

     Se alt
     Pop up-telt med campingtoalett - Outlust
     Chili Klaus Hot Summer Gaveeske
     Rea
     Chili Klaus Hot Summer Gaveeske
     238,50 795,-
     70%
     Made in Denmark
     Badeball - Intex
     Rea
     Badeball - Intex
     5,- 59,-
     92%
     Tilbehør Slackers Ninja Line
     Rea
     Tilbehør Slackers Ninja Line
     Fra
     144,50 289,-
     50%
     Fri frakt over 699,-
     Fri frakt på kjøp over 699,-

     1 - 4 dagers klimakompensert levering

     Unike og gaver til alle på Coolstuff
     Vi er din gavebutikk

     Gaveinnpakking, personlig kort og send gaven hjem til mottaker

     Enkelt å returnere på Coolstuff
     90 dagers åpent kjøp

     Hvis du angrer deg.

     Stand with Ukraine Hashtag