Informasjonskapsler

Fakta om julen

Finnes det noe som er koseligere enn julen? Når vi fyller oss med forventninger og julegrøt? Det finnes ingen annen høytid da vi tilbringer så mye tid i et hvetemeldekket forkle eller står på en vinglete stol for å pynte opp hjemmet vårt!
jul

Fakta om julen

Oh – jul med din glede!! Det betyr lysende stjerner i vinduene, grantrær med glitter og smekkfulle bakeplater som sprer kakeduft og julestemning. Den som ikke feirer jul står sikkert undrende og lurer på hvorfor vi legger et eple i munnen på en griljert gris, hvorfor vi baker mengder av småkaker i rare former eller hvorfor vi runder av hele dagen med å gå syngende rundt et nåletre inne i vår egen stue. Sånne spørsmål om julen vet vi ikke engang selv hvordan vi skal svare på – den merkelige desemberoppførselen våre er jo bare tradisjoner uten mening! Eller? Her kommer noen morsomme fakta om julen som du kan briljere med overfor en bordkavaler på neste julebord. Husk også å ta en titt på julegavetipsene våre for å kunne legge de beste julegavene under treet i år!

jul

Hvorfor feirer vi jul?

Først tar vi det kanskje aller største spørsmålet: Hvorfor feirer vi jul? Det er sannsynligvis like mange svar på det spørsmålet som det finnes folk som feirer jul. Det kan handle om å samle hele familien til en dag sammen, å oppleve de deilige smakene av grøt, pepperkaker og gløgg, eller å få kjenne på den barnslig deilige følelsen av å få eller gi bort en skikkelig fin julegave. En ting er i hvert fall sikker: Den opprinnelige julefeiringen vår handler om å hylle Jesu fødsel, som ifølge historien fant sted 25. desember.

Hvorfor feirer vi jul på feil dag?

Men vent litt der! Hvis Jesus ble født 25. desember, så er det jo merkelig at vi feirer jul 24. desember? Sannheten er at Norge, sammen med de andre nordiske landene, feirer jul på «feil» dag. I dag er vi ganske enige om at en ny dag starter ved midnatt, men før det mekaniske uret ble oppfunnet, anså nordboerne at en ny dag startet ved solnedgang. Derfor feirer vi jul kvelden før 25. desember i vårt avlange land.

Hvor bor julenissen?

La oss være helt ærlige: Vi har alle spurt oss om julenissen virkelig finnes. Og det naturlige oppfølgingsspørsmålet? Hvor bor i så fall julenissen?! Finnene er bombesikre på at julenissen bor på fjellet Korvatunturi, alternativt i byen Rovaniemi, som er mye enklere å besøke. Danskene er på ingen måte enige. De mener julemanden bor på Grønland. Svensker og nordmenn er derimot ikke like opptatt av å bestemme hvor julenissen hører hjemme. Det aller viktigste er tross alt at han kommer med sekken full av gaver!

Når begynner man å julepynte?

Vi har vel alle stilt spørsmålet om når man egentlig kan begynne å pynte til jul? På grunn av kos- og hyggefaktoren er det vanskelig å ikke trekke frem julepynten altfor tidlig! Enkelte tar sikte på full jul allerede idet høsten gjør sitt første inntog, mens andre nekter å sette frem så mye som en bitteliten nisse før kalenderen viser første advent. Vi anbefaler derfor at du tar en titt på julepynten vår og bestemmer når akkurat du har lyst til å at julen skal starte!

Hva betyr advent?

Når julen kommer, er det en selvfølge at adventsstaken står fremme. Advent er latin og betyr «ankomst», men kunne like gjerne betydd «fire lange uker til julaften». Men hvorfor feirer vi advent? Som dere allerede vet, feirer vi jul for å hylle Jesu fødsel, og advent er enkelt og greit en nedtelling til den store dagen!

Julegodteri

Knekk er godt det, for all del, men det finnes faktisk en masse forskjellig julegodteri du også kan spise på julaften. Brente mandler, issjokolade, karamell og fudge er bare noen deilige eksempler på hva du kan skjemme oss bort med i den glade juletiden. Hos oss finner du julegodteri for mange smaker og for enda mer inspirasjon!

Christmas sweater

Du vet når noe er så stygt at det blir pent? Det er nok den beste måten å beskrive trenden med å bruke en ugly Christmas sweater! De frekke og grusomme julegenserne har en fantastisk aura som vi bare må verne om og ta godt vare på. Å bruke en ugly Christmas sweater har de siste årene slått gjennom med stor kraft i Norge, men faktisk kunne vi se de groteske, søte genserne i serier allerede på 1980-tallet.

Fri frakt over 699,-
Fri frakt på kjøp over 699,-

1 - 4 dagers klimakompensert levering

Unike og gaver til alle på Coolstuff
Vi er din gavebutikk

Gaveinnpakking, personlig kort og send gaven hjem til mottaker

Enkelt å returnere på Coolstuff
90 dagers åpent kjøp

Hvis du angrer deg.

hande

Hva våre venner (dere) mener om Coolstuff

4,6 av 5 stjerner
1040 anmeldelser
Robert I.
Verifisert kunde

Love games from my home land… thanks Would love to have a real Cornhole game…. The ones on Amazon are bad quality and cost way to much… send me info if you get the game… it was so popular when I was home last

Stian Ø.
Verifisert kunde

Super rask levering, upåklagelig kvalitet på produktene og best av alt en veldig god pris! Mitt nye favoritt sted å handle godteri.

Hege T.
Verifisert kunde

Alltid noe nytt og spennende. Og de har alltid produkter man ikke finner andre steder. Perfekt gavebutikk til den som har alt

Elin F.
Verifisert kunde

Rask og grei forsendelse. Grei nettbutikk å finne fram i. Alt fungerte fint fra a til å.

Lars H.
Verifisert kunde

Rask levering, gode priser og suveren kvalitet på produktene som selges

Elin M.
Verifisert kunde

Flott nettbutikk med stort utvalg, gode priser og rask levering. :-)

Liisa V.
Verifisert kunde

Födelsedagsbarnet blev överlycklig över just denna SlushyMaker👍

Bjørn K.
Verifisert kunde

Veldig grei bestilling av eggkokeren, og i tillegg kjapt levert.

Vigdis N.
Verifisert kunde

Fin & oversiktelig nettside, rask sending m\god info underveis.

Richart K.
Verifisert kunde

Rask levering å bildene viser det produktet man faktisk får.

Emma F.
Verifisert kunde

god leveringstid og får alltid akkurat det jeg bestiller

Sabina S.
Verifisert kunde

Betalte för expressfrakt men fikk vente för lenge

Celina R.
Verifisert kunde

Rask frakt og gode, unike produkter av kvalitet

Elisabeth H.
Verifisert kunde

Super service og spennende utvalg av produkter

Lotta N.
Verifisert kunde

Var precis lika fint som jag föreställde mig.

Jeanette S.
Verifisert kunde

Kjapp levering og god informasjon underveis.

Ivan A.
Verifisert kunde

Har brukt Coostuff 3 ganger og skuffer ikke!

Carina E.
Verifisert kunde

En absolut nödvändighet i mitt liv….

Monica Ø.
Verifisert kunde

Rimelig, bra produkt. Kjapp levering

Kristine E.
Verifisert kunde

Kjapp levering, vare som lovet.

Stand with Ukraine Hashtag