Informasjonskapsler
Tips til eksamensgaver

Fakta om julenissen

Finnes julenissen?

Har Rudolf rød nese? Er snøen hvit? Selvfølgelig finnes julenissen! Hvem ellers står bak julefred og veloverveide gaver? Julenissen er faktisk en av CoolStuffs aller beste venner, og både han og smånissene hans har hjulpet oss med å håndplukke mange av de produktene vi har på lager før jul. Han står dessuten bak mesteparten av magien rundt julen, og alle alvene og vennene hans bidrar selvfølgelig, også.

Funny santa

Når kommer julenissen?

Når julaften nærmer seg og alle barn har gått til sengs, er tiden inne for at julenissen gjør sin entré i hjemmet. Pipene er feid i dagens anledning og de årlige badene er unnagjort. Julenissen er litt sjenert og ønsker å bevare så mye av mystikken rundt seg som mulig. Det er grunnen til at han kommer etter sengetid. Dessuten er det mindre trafikk om natten, så han lettere rekker rundt til alle barn.

Hvor bor julenissen?

Vi har lovet å holde julenissens nøyaktige adresse hemmelig. Nå før jul har de så mye å drive på med at de rett og slett ikke har tid til besøk. Hvis du har mulighet til å besøke ham senere på året, kan vi anbefale en tur til Nordpolen. Kontakt ditt lokale reisebyrå, så fikser de sikkert en dagstur for deg. Derimot er det mulig å finne nissens verksteder rundt omkring i verden, og mange barn får også mulighet til å hjelpe julenissen og smånissene hans i perioden frem til den mest stressende tiden på året.

Hvor kommer julenissen fra?

Vår rødkledde venn stammer fra en lang rekke julenisser, for dette er selvfølgelig et yrke som går i arv. De første julenissene har spredd juleglede i de norske hjem i flere hundre år, og allerede i gamle skrifter finner vi notiser om hvordan han kom gående gjennom snøen til våre forfedres hus og hytter når det nærmet seg jul. Julenissen har selvfølgelig oppgradert kjøretøyet sitt, og den raske sleden raser lynkjapt rundt hele jorden. Hvis du også ønsker å komme i skikkelig julestemning, anbefaler vi en kledelig drakt til din egen transport, så fraktes du raskere enn lynet over de snødekkede veiene.

Hvordan rekker julenissen alt?

Vår rødkledde, skjeggete venn har mange smånisser og alver som har kontroll på timeplanen hans, men som også tar mye av grovarbeidet. Bak enhver fremgangsrik mann står det som kjent en like fremgangsrik kvinne, og i dette tilfellet er det snakk om nissemor. Hun fikser alt det administrative for ektemannen sin. Alt fra rutetider til selve ruten planlegges gjennom hele året for å effektivisere den store dagen. Det går også rykter om at det finnes frivillige personer som stiller opp i julehelgen for å avlaste julenissen, gjerne kledd i en koselig drakt som ved første øyekast ligner ganske mye på den røde drakten julenissen selv bruker.

Christmas dog

Julenissens hjelpere

Siden julen er en stressende tid, trenger julenissen masse hjelp for å rekke alle oppgavene sine. Vi kjenner alle til julenissens smånisser og alver som gjennom hele desember er opptatt med å lage, pakke inn og sørge for at gavene distribueres til alle de snille barna i hele verden. Så har vi selvfølgelig alle julenissens reinsdyr, som sørger for at han lynraskt kan reise rundt hele jorden for å gjøre alle barn glade på morgenen julaften. Glem ikke å sette ut noe spiselig til både julenissen og reinsdyrene hans (tips – reinsdyr liker gulrøtter og julenissen foretrekker småkaker og et glass iskald melk, selvfølgelig. Eller hvorfor ikke en leskende lager til nisseluen?).

Kom i stemning

Det er få høytider som er så stemningsfulle som julen. God mat, familie og venner samles, gaver skal åpnes og ikke å forglemme – all julemusikken! Skap din egen kosestemning med musikk og la julen komme.

Fri frakt over 699,-
Fri frakt på kjøp over 699,-

1 - 4 dagers klimakompensert levering

Unike og gaver til alle på Coolstuff
Vi er din gavebutikk

Gaveinnpakking, personlig kort og send gaven hjem til mottaker

Enkelt å returnere på Coolstuff
90 dagers åpent kjøp

Hvis du angrer deg.

hande

Hva våre venner (dere) mener om Coolstuff

4,6 av 5 stjerner
1040 anmeldelser
Robert I.
Verifisert kunde

Love games from my home land… thanks Would love to have a real Cornhole game…. The ones on Amazon are bad quality and cost way to much… send me info if you get the game… it was so popular when I was home last

Stian Ø.
Verifisert kunde

Super rask levering, upåklagelig kvalitet på produktene og best av alt en veldig god pris! Mitt nye favoritt sted å handle godteri.

Hege T.
Verifisert kunde

Alltid noe nytt og spennende. Og de har alltid produkter man ikke finner andre steder. Perfekt gavebutikk til den som har alt

Elin F.
Verifisert kunde

Rask og grei forsendelse. Grei nettbutikk å finne fram i. Alt fungerte fint fra a til å.

Lars H.
Verifisert kunde

Rask levering, gode priser og suveren kvalitet på produktene som selges

Elin M.
Verifisert kunde

Flott nettbutikk med stort utvalg, gode priser og rask levering. :-)

Liisa V.
Verifisert kunde

Födelsedagsbarnet blev överlycklig över just denna SlushyMaker👍

Bjørn K.
Verifisert kunde

Veldig grei bestilling av eggkokeren, og i tillegg kjapt levert.

Vigdis N.
Verifisert kunde

Fin & oversiktelig nettside, rask sending m\god info underveis.

Richart K.
Verifisert kunde

Rask levering å bildene viser det produktet man faktisk får.

Emma F.
Verifisert kunde

god leveringstid og får alltid akkurat det jeg bestiller

Sabina S.
Verifisert kunde

Betalte för expressfrakt men fikk vente för lenge

Celina R.
Verifisert kunde

Rask frakt og gode, unike produkter av kvalitet

Elisabeth H.
Verifisert kunde

Super service og spennende utvalg av produkter

Lotta N.
Verifisert kunde

Var precis lika fint som jag föreställde mig.

Jeanette S.
Verifisert kunde

Kjapp levering og god informasjon underveis.

Ivan A.
Verifisert kunde

Har brukt Coostuff 3 ganger og skuffer ikke!

Carina E.
Verifisert kunde

En absolut nödvändighet i mitt liv….

Monica Ø.
Verifisert kunde

Rimelig, bra produkt. Kjapp levering

Kristine E.
Verifisert kunde

Kjapp levering, vare som lovet.

Stand with Ukraine Hashtag