3 oppskrifter på luksusmat på tur
Vi byr på tre av favorittoppskriftene våre til glamping eller tur! Som de naturbarna vi er, skyver vi på grensene for hvilken man kan - og skal! - spise i villmarken! Nekt å spise frysetørket mat! Samt at vi kommer med noen tips til hvordan du kan forberede deg aller best for å lykkes med oppskriftene. For det finnes ikke noen mat som smaker bedre enn den som er laget på stormkjøkken eller over åpen ild ... Det er rent overlevelsesinstinkt!
Coolstuffs 3 favorittretter for stormkjøkken eller leirbål
Forrett - Vill gulrotsuppe med karri
Nå mener vi ikke at det er gulrøttene som er ville, og garanterer at de ikke kommer til å angripe deg med spyd! Men en god suppe er perfekt for tur og utflukt. ALT kan forberedes hjemme, så det er enkelt å varme opp når det er på tide å spise. Oppbevar suppen i en praktisk termos mens du er ute på eventyr. Et annet tips er å bruke kokosmelk. Det både smaker mer og er mindre varmefølsomt enn kumelk. Bare å helle i, varme opp og nyte.
Oppskrift - Vill suppe med gulrot, karri og kokos
Ingredienser (4 porsjoner)
4 store gulrøtter
1 gul løk
1 ss gul karri
1 rød chili
2 fedd hvitløk
3 ss revet fersk ingefær
4 dl kokosmelk
3 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
1 ss sweet chilisaus
Olje til steking
Sånn gjør du
1. Hakk gulrøtter, løk, chili og hvitløk. Riv ingefæren.
2. Fres gulrøttene og løken sammen med karri og olje i en gryte til alt har fått fin farge.
3. Tilsett chili, hvitløk og ingefær og fres videre i noen minutter.
4. Tilsett kokosmelk, vann, buljongterning og sweet chilisaus.
5. Kok på svak varme til gulrøttene er møre
Hovedrett - Helt vanlig pytt i panne
En helt vanlig pytt i panne er super mat å spise utendørs. Skjær opp favorittingrediensene dine, som poteter, løk, kjøtt eller vegetarisk. Bland alt sammen i en praktisk matoppbevaring fra Coolstuff. Stek deretter på stormkjøkkenet eller i en stekepanne over åpen ild.
Oppskrift - Helt vanlig pytt i panne
Ingredienser (4 porsjoner)
4 poteter
2 gule løk
600 g stekt kjøtt eller sopp for vegetarisk
100 g fersk spinat
Olje til steking
Salt og svart pepper
Sånn gjør du
1. Skjær poteter i løk i små biter. Skjær kjøttet i biter, og det samme med soppen hvis du bruker en større sort
2. Stek poteter i løk i olje til potetene er møre.
3. Tilsett kjøttet eller soppen og stek til alt har fått fin farge
4. Smak til med salt og pepper
5. Server med syltede rødbeter, fersk persille og stekt egg
Dessert - Veganske pannekaker med ferske bær og nutella
Turfavoritten som har vært med helt siden barneskolen svikter aldri! Lag dem hjemme og spis dem kalde eller varm dem opp når dere er på plass. Nyt sammen med en kopp luksuriøs espresso fra den bærbare espressomaskinen din! Favorittgodteriet hjemmefra, eller hvorfor ikke noen lekre alkoholtilbehør?
Oppskrift - Veganske pannekaker
Ingredienser (4 porsjoner)
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts sukker
6 dl havremelk
Sånn gjør du
1. Hva mener du med “sånn gjør du”? Alle vet da hvordan man rører sammen en pannekakerøre? Ellers er det bare å blande alle ingrediensene og vispe godt til det ikke er igjen noen klumper.
2. La røren hvile i kjøleskapet 10 minutter før steking.
3. Stek pannekakene.
4. Gå ut i skogen.
5. Server med ferske bær og en stor bøtte nutella