Informasjonskapsler
Avslutningsgavene som varmer lærernes og pedagogenes hjerter!

Alt om kajakker

For å holde flammen levende, må du innimellom oppgradere friluftslivet med en ny og spennende aktivitet. Du synes kanskje langrennsski er kjedelig, leirdueskyting er for støyende og hagearbeid tar for lang tid? Da kan kajakk være den rette aktiviteten for deg! Kajakkpadling krever bare litt utstyr, og aktiviteten kan enkelt tilpasses dine preferanser. Avslappende alenetur på speilblank innsjø eller litt mer fartsfylte turer på elven sammen med mange andre? Velg blant våre beste kajakker og finn enn oppblåsbar modell som passer inn i planene dine!

Hva er en kajakk?

Hele konseptet med en kajakk er egentlig superenkelt. Kajakken er en smal, mindre båt som du kan bruke på vannet sammen med en padleåre. Tviler du på om en liten, avlang båt virkelig er nok til å holde interessen oppe i timevis hver eneste uke? Hvis du aldri har hatt noe å gjøre med kajakker før, er det ikke det aller minste merkelig at du er litt skeptisk. Men kajakkpadling betyr så mye mer enn bare selve det å komme seg fremover på vannet! Du kan kombinere kajakkpadlingen med fiske, og du kan nyte en rolig stund på vannet uten annet selskap enn kaffetermosen. Eller hvorfor ikke utfordre deg selv med en fartsfylt tur på en elv med masse strømmer i vannet?

Glad man och kvinna som paddlar i en Intex Tvåsitsig Kajak

Hva er forskjellen på en kano og en kajakk?

Både kanoer og kajakker er som sagt avlange, mindre båter der du bruker en padleåre til å skyve vannet bakover, og på den måten gli fremover på innsjøer, elver eller hav. Men selve padlingen foregår på forskjellige måter. Så hvordan padler du en kajakk? Padleåren har to blader, ett i hver ende av en rund, avlang stang. Når du padler kano, bruker du i stedet en padleåre som kun har ett blad i enden, men et håndtak i den andre. Kanoer er dessuten åpne hele veien, akkurat som en robåt, mens kajakker er delvis lukket. Ryktet sier at det var eskimoene som fant opp kajakken fordi de syntes det var kaldt og gjerne ville ha med teppet fra senga, men raskt forsto at da ble teppet vått. Typisk.

Oppblåsbare kajakker til forskjellige typer eventyr

Hvor lang er en kajakk? Hva koster en kajakk? Hvor raskt kan du padle en kajakk? Disse spørsmålene kan faktisk sammenlignes med å spørre hvor lang en hyssing er, hvor mye en bil koster eller hvor raskt du kan sykle. Alt handler jo om dine egne planer og preferanser!

Kajakker og båter

Se alt
Kajakk til en person - Intex Challenger K1
Kajakk til to personer - Intex Challenger K2
Oppblåsbar Kajakk - Intex Explorer K2
Kajakk til to personer - Intex Excursion Pro K2

Superpraktisk med en ultrakompakt kajakk

Hos Coolstuff finner du en lang rekke oppblåsbare kajakker som tar liten plass når de ikke er i bruk. Det passer perfekt for deg som ikke har en hel kajakklåve til rådighet. En oppblåsbar kajakk er enkel å bære med seg sammen med de andre camping- og friluftstingene, og den er superenkel å blåse opp når du finner en fin innsjø eller vik du vil utforske. Vi tilbyr både Intex-kajakker og Bestway-kajakker i forskjellige størrelser og prisklasser som passer alle, enten du foretrekker å reise alene eller sammen med andre.

Våre beste tips for et vellykket kajakkeventyr

Hvordan kommer man seg ned i en kajakk? Hvordan sitter man i en kajakk? Dette er ting du må ha stålkontroll på før du legger ut på kajakkeventyr, men mindre du elsker overraskende dukkerter i vannet. Heldigvis er det ikke vanskelig!

Sånn unngår du våte ulykker når du hopper i kajakken

Hvis du har funnet et sted med en lav brygge, skal du bare legge hånden foran hullet der du skal sitte i kajakken, og samtidig la den andre hånden bli liggende på bryggen. Løft deretter den ene foten og plasser den i kajakken, samtidig som du bevarer tyngden på den andre foten for sikkerhets skyld. Sett deg deretter sakte ned på sitteplassen og rett ut bena. Enkelt, ikke sant? Er det ingen brygge der? Nemas problemas – da må du bare plassere kajakken i vannet ved strandkanten før du setter seg skrevs over sitteplassen og løfter ett bein om gangen.

glad kvinne og mann padler i en fjord i en oppblåsbar kajakk

Hvilke padleteknikker finnes det?

Slapp av i både hode og kropp! Hvis du spenner kroppen og føler deg stresset når du padler i kajakk, er det lett å ikke følge skikkelig med på båtens bevegelser, og det kan resultere i en plutselig dukkert. Husk å sitte med rett rygg og la musklene i ryggen og midjen stå for padlingen. Du kommer til å forstå teknikken rimelig fort – plasser padleåren tett på kajakken og så langt fremme som mulig, uten at du lener deg fremover.. Start ikke padletaket før armen er strukket ut og padleåren er nede i vannet. Men hvordan svinger man? Bruk sveipende tak med padleåren i form av en halvmåne!

Camping

Se alt
Vanntett mobiletui - Vooni
Kajakk til en person - Intex Challenger K1
Elektrisk luftpumpe - Bestway Sidewinder
10
Håndkle til solsengen - Spralla
Fri frakt over 699,-
Fri frakt på kjøp over 699,-

1 - 4 dagers klimakompensert levering

Unike og gaver til alle på Coolstuff
Vi er din gavebutikk

Gaveinnpakking, personlig kort og send gaven hjem til mottaker

Enkelt å returnere på Coolstuff
90 dagers åpent kjøp

Hvis du angrer deg.

hande

Hva våre venner (dere) mener om Coolstuff

4,6 av 5 stjerner
1040 anmeldelser
Robert I.
Verifisert kunde

Love games from my home land… thanks Would love to have a real Cornhole game…. The ones on Amazon are bad quality and cost way to much… send me info if you get the game… it was so popular when I was home last

Stian Ø.
Verifisert kunde

Super rask levering, upåklagelig kvalitet på produktene og best av alt en veldig god pris! Mitt nye favoritt sted å handle godteri.

Hege T.
Verifisert kunde

Alltid noe nytt og spennende. Og de har alltid produkter man ikke finner andre steder. Perfekt gavebutikk til den som har alt

Elin F.
Verifisert kunde

Rask og grei forsendelse. Grei nettbutikk å finne fram i. Alt fungerte fint fra a til å.

Lars H.
Verifisert kunde

Rask levering, gode priser og suveren kvalitet på produktene som selges

Elin M.
Verifisert kunde

Flott nettbutikk med stort utvalg, gode priser og rask levering. :-)

Liisa V.
Verifisert kunde

Födelsedagsbarnet blev överlycklig över just denna SlushyMaker👍

Bjørn K.
Verifisert kunde

Veldig grei bestilling av eggkokeren, og i tillegg kjapt levert.

Vigdis N.
Verifisert kunde

Fin & oversiktelig nettside, rask sending m\god info underveis.

Richart K.
Verifisert kunde

Rask levering å bildene viser det produktet man faktisk får.

Emma F.
Verifisert kunde

god leveringstid og får alltid akkurat det jeg bestiller

Sabina S.
Verifisert kunde

Betalte för expressfrakt men fikk vente för lenge

Celina R.
Verifisert kunde

Rask frakt og gode, unike produkter av kvalitet

Elisabeth H.
Verifisert kunde

Super service og spennende utvalg av produkter

Lotta N.
Verifisert kunde

Var precis lika fint som jag föreställde mig.

Jeanette S.
Verifisert kunde

Kjapp levering og god informasjon underveis.

Ivan A.
Verifisert kunde

Har brukt Coostuff 3 ganger og skuffer ikke!

Carina E.
Verifisert kunde

En absolut nödvändighet i mitt liv….

Monica Ø.
Verifisert kunde

Rimelig, bra produkt. Kjapp levering

Kristine E.
Verifisert kunde

Kjapp levering, vare som lovet.

Stand with Ukraine Hashtag