Ah, vaffeljern! Vi vet ikke hvordan vi skal kunne hylle dette kjøkkenutstyret høyere – for hvem liker liksom ikke vafler?! Hvis du har gått lei av det klassiske tilbehøret med syltetøy og rømme, kan du alltids lage matvafler med for eksempel kaviar, dill, rødløk og crème fraiche som passer perfekt på et sprøtt vaffelhjerte. Men det er jo fortsatt bare en vaffel – hvordan ville verden sett ut om vaffeljernet var kjøkkenets hersker og tok over flere arbeidsoppgaver? Det er på tide å variere vaffelkosten litt, så nå lurer vi på: “Will it waffle?”
Tilhører du den gjengen som mener at dagen ikke er i gang før du har fått i deg frokosten? Helst skal den også komme på bordet med minst mulig arbeidsinnsats, samtidig med at kaffen er klar, og her kan kanskje vaffeljernet gjøre en god innsats. Nei, vi mener ikke at du skal prøve å koke kaffen i jernet, men en deilig frokost eller mettende brunsj kan du faktisk svinge opp med uten altfor mye arbeid. Så få varme på vaffeljernet og inviter noen venner til brunsj, eller hvorfor ikke overraske med en velsmakende gave til kjæresten på en helt vanlig søndag?!
Frokostklassikeren bacon og egg er egentlig lynraskt å lage i utgangspunktet, men kan det vafles? Klart det kan! Varm opp vaffeljernet, legg på bacon i tynne skiver og legg på lokket - på et øyeblikk har du sprøtt bacon som vil forgylle enhver frokosttallerken. Hva med egget, da? Superenkelt! Knekk egget rett på det varme vaffeljernet og bruk det som stekeplate hvis du foretrekker hel plomme. Hvis du vil ha omelett, kan du vispe sammen noen egg og noen grønnsaker, helle blandingen i jernet og vente noen minutter.
Bilde av @loppiscajsa
Har du glemt å kjøpe gave til kjæresten din på årsdagen deres? Han kommer ikke til å merke det hvis du i stedet tar kontroll over situasjonen og inviterer ham på vaffelstekte arme riddere med et fyll av god sjokolade! Det er dessuten lett som en .... vaffel! Rør sammen en røre av egg, melk, mel, kanel og litt sukker. Smør Nutella på loffskiver eller legg på et tynt lag av en annen favorittsjokolade. Dypp brødet i røren og legg deretter de doble skivene i det varme vaffeljernet. Stek i vei til brødskivene er sprø og server med for eksempel pisket krem og ferske bær.
Ble det sent i går? Du drømmer kanskje om smeltet ost og enkel mat, og så faller blikket på pizzaesken som du presset inn i kjøleskapet før gårsdagens festligheter tok av? Nå står du foran et dilemma: oppvarmede pizzarester i stekeovnen blir OK, men det tar tid. Å varme pizza i mikroen har lett for å forvandle drømmen til et grusomt mareritt. Du vet jo hva løsningen er: det er på tide å hente frem vaffeljernet! Trikset er å legge to pizzabiter sammen, osteside mot osteside, så det er pizzabunnene som møter det varme jernet både over og under. Når osten har smeltet sammen og det har oppstått lekker harmoni i vaffeljernet, er det bare å hive innpå godsakene!
I tillegg til den matvaffelen med kaviar og rødløk som vi nevnte tidligere, bør det vel være mulig å vafle i seg en hel middag? Vi har tatt utfordringen, så varm opp vaffeljernet og følg med!
Ja, helt bokstavelig talt! Rør sammen kjøttdeig med favorittingrediensene dine (glem ikke litt finhakket løk, paprika eller kanskje jalapeño for litt hotness!) og form små burgere. Når vaffeljernet er varmt, legger du på et par burgere og lukker lokket. Noen minutter senere har du de lekreste burgerne, og vet du hva det aller beste er? Jo, de små gropene fra vaffeljernets mønster blir perfekte små lommer til saus! Mmmm ... Server vaffelburgerne dine med spagetti og en skikkelig god tomatsaus, eller prøv noen av tilbehørene nedenfor her.
Mangler du noe grønt på tallerkenen? Da er det bare å varme opp vaffeljernet igjen! Skrell en aubergine eller squash og skjær i centimetertykke skiver. Visp et egg med litt vann og dypp skivene i blandingen. Legg dem deretter i en bolle med finrevet parmesan (allerede nå kan du jo høre at dette vil bli godt!). Rist av overflødig ost og legg skivene i vaffeljernet. Etter et par minutter har sprø grønnsaker til middagen din!
Ovnsstekte poteter, pommes frites, chips - vår kjærlighet til poteten kjenner vel knapt noen grenser! Og nå er tiden kommet for å bli kjent med “potaffel”, en sprø potetvaffel som du lager av potetmos. Med andre ord en smart måte å forvandle gårsdagens middagsrester til noe nytt og spennende! Bland kald potetmos med finhakket paprika og vårløk. Tilsett så et sammenvispet egg og litt finrevet parmesan. Bruk en skje til å lage potetballer som du flater litt ut med hånden før du klemmer dem ut i det varme vaffeljernet som du har smurt med olje. Vil du ha dem litt ekstra sprø? Så kan du rulle dem i litt hvetemel eller griljermel før du steker dem.
Det er vel ikke akkurat en overraskelse at vaffeljernet er utmerket til å lage dessert, men du kan lage så uendelig mye mer enn bare standardvaffelen med syltetøy og rømme! Tenk på noe som er skikkelig godt - og så legger du det i vaffeljernet! Nei, vent litt! Hvis du legger sjokoladebiter og morsomt godteri direkte i vaffeljernet, blir det bare griseri av det. Du må faktisk tenke litt lenger enn som så!
Varm opp vaffeljernet og legg i skiver av mango, ananas eller fersken før du lukker lokket. Etter et par minutter har du varme fruktskiver som har fått karamellisert overflate, takket være vaffeljernet. Server sammen med favorittiskremen din, eller legg to varme fruktskiver sammen med finrevet sjokolade i midten.
Det er ikke noen stor nyhet at vaffeljernet er et godt tilbehør til baking og da spesielt til vaffelsteking, men hva synes du om vaflede churros? Du slipper maset med varm olje og brannfare. I stedet finner du frem den perfekte churros-oppskriften og rører sammen deigen din (ja, vi vet, her må du bruke en kjele - vaffeljernet klarer faktisk ikke alt). Deretter steker du deigen i vaffeljernet, og etter et par minutter kan du nyte nystekte churros. Dypp i smeltet sjokolade eller rull i kanel og sukker - du kommer garantert til å takke oss etterpå!
1 - 4 dagers klimakompensert levering
Gaveinnpakking, personlig kort og send gaven hjem til mottaker
Hvis du angrer deg.