Nja, det er jo ikke sånn at du har gått lei av sprø vafler eller belgiske vafler, men noen ganger er det faktisk morsomt å gå for en variasjon. Og hvis du vil ha en variasjon, men samtidig servere en vaffel, passer boblevafler perfekt. Denne luftige godsaken kalles noen ganger Hong Kong-vaffel eller egg waffle, og er en morsom, sprø og supergod oppdatering av vaffelen!
Du kan bruke en vanlig vaffelmiks, men vi deler selvfølgelig våre beste oppskrifter på boblevafler med dere. Først og fremst trenger du et vaffeljern som gjør det mulig å steke boblevafler, som for eksempel KitchPro boblevaffeljern. Når vaflene dine er ferdigstekt, ruller du dem sammen som kremmerhus og fyller med for eksempel iskrem, ferske bær og stivpisket krem eller noe annet godt. Avslutt med sjokoladesaus og spis!
Oppskrift på de perfekte boblevaflene (cirka 5 vafler)
Så står du der på kjøkkenet med kjøkkenmaskiner og kjøkkentilbehør i høyeste beredskap, klar til å servere ditt livs første boblevafler. Men hvordan gjør du det? Hva trenger du? Jo, se her:
6 eggehviter, vispet til myke topper
3 eggeplommer
1,8 dl melk
15 ml vaniljeekstrakt
0,9 dl usaltet smør, smeltet
1,8 dl sukker
3 dl hvetemel
5 ml bakepulver
1 krm salt
en klype nyrevet muskat
Sånn gjør du:
Visp sammen eggeplommer, melk, vanilje, smør og sukker i en bolle til alt er godt blandet.
Bland mel, bakepulver, muskat og salt i en stor bolle.
Sikt blandingen ned i eggeblandingen og visp til alle klumper er borte.
Vend inn en tredel av de vispede eggehvitene i røren og rør til den er luftig.
Vend forsiktig inn resten av eggehvitene i to omganger.
Forvarm vaffeljernet og fordel røren jevnt over bunnplaten.
Stek i 3-5 minutter, til vaffelen din har fått en fin, gyllen farge.
Det finnes selvfølgelig massevis av annerledes, pussige eller helt normale ingredienser du kan blande i vaffelrøren din. Her tester vi en variant med kjernemelk.
4 store egg, separert
30 ml sukker
1,2 dl smør, smeltet og avkjølt
10 ml bikarbonat
6 dl hvetemel
5 ml salt
4,7 dl kjernemelk
12 ml bakepulver
5 ml vaniljeekstrakt
Sånn gjør du:
Visp eggeplommer og sukker til luftig eggedosis.
Tilsett det smeltede, avkjølte smøret, kjernemelken og vaniljeekstraktet.
Sikt sammen hvetemel, bikarbonat, salt og bakepulver. Vend de tørre ingrediensene inn i eggedosisen.
Visp eggehvitene til et stivt skum og tilsett forsiktig i røren.
Forvarm vaffeljernet og hell røren jevnt over bunnplaten.
Stek i 3-5 minutter, til vaffelen din har fått en fin, gyllen farge.
Altså, du hører jo selv hvor godt der er: Vafler og sjokolade samtidig – denne oppskriften er garantert «a match made in heaven»! For å lage sjokoladevafler trenger du:
2 store egg
2,3 dl sukker
7 ml vaniljeekstrakt
2,3 dl melk
55 g usøtet sjokolade
3,5 dl hvetemel
2,5 ts salt
1,2 dl smør eller margarin
10 ml bakepulver
2,5 ml kanel
Sånn gjør du:
Smelt smør eller margarin sammen med sjokoladen i en liten stekepanne. Pass på så du ikke brenner sjokoladen. La den smeltede sjokoladen avkjøle litt.
Visp eggene til luftig eggedosis i en bolle og bland dem deretter med den smeltede sjokoladen, melken og vaniljen.
Tilsett sukker, mel, salt og bakepulver og visp til røren er jevn.
Forvarm vaffeljernet og hell røren jevnt over bunnplaten.
Stek i 3-5 minutter, til vaffelen din har fått en fin, gyllen farge.
Kondensert melk kom ut av det blå og ble over natten et standardprodukt i kjøkkenskapet til alle som eier minst to baketilbehør. Høres det kjent ut?! I tillegg til karamellsaus og is, kan du også bruke den kondenserte melken til å røre sammen luftige boblevafler.