Gjør et kupp! Opptil 70% rabatt på våre kalendere!

Coolstuff - we have just the thing

We have
just the thing

By på trendy boblevafler!

Nja, det er jo ikke sånn at du har gått lei av sprø vafler eller belgiske vafler, men noen ganger er det faktisk morsomt å gå for en variasjon. Og hvis du vil ha en variasjon, men samtidig servere en vaffel, passer boblevafler perfekt. Denne luftige godsaken kalles noen ganger Hong Kong-vaffel eller egg waffle, og er en morsom, sprø og supergod oppdatering av vaffelen! 


Du kan bruke en vanlig vaffelmiks, men vi deler selvfølgelig våre beste oppskrifter på boblevafler med dere. Først og fremst trenger du et vaffeljern som gjør det mulig å steke boblevafler, som for eksempel KitchPro boblevaffeljern. Når vaflene dine er ferdigstekt, ruller du dem sammen som kremmerhus og fyller med for eksempel iskrem, ferske bær og stivpisket krem eller noe annet godt. Avslutt med sjokoladesaus og spis!

Boblevafler med jordbær og melis

Oppskrift på de perfekte boblevaflene (cirka 5 vafler) 

Så står du der på kjøkkenet med kjøkkenmaskiner og kjøkkentilbehør i høyeste beredskap, klar til å servere ditt livs første boblevafler. Men hvordan gjør du det? Hva trenger du? Jo, se her: 

  • 6 eggehviter, vispet til myke topper 
  • 3 eggeplommer 
  • 1,8 dl melk 
  • 15 ml vaniljeekstrakt 
  • 0,9 dl usaltet smør, smeltet 
  • 1,8 dl sukker 
  • 3 dl hvetemel 
  • 5 ml bakepulver 
  • 1 krm salt 
  • en klype nyrevet muskat 

Sånn gjør du:

  1. Visp sammen eggeplommer, melk, vanilje, smør og sukker i en bolle til alt er godt blandet.
  2. Bland mel, bakepulver, muskat og salt i en stor bolle. 
  3. Sikt blandingen ned i eggeblandingen og visp til alle klumper er borte. 
  4. Vend inn en tredel av de vispede eggehvitene i røren og rør til den er luftig. 
  5. Vend forsiktig inn resten av eggehvitene i to omganger. 
  6. Forvarm vaffeljernet og fordel røren jevnt over bunnplaten. 
  7. Stek i 3-5 minutter, til vaffelen din har fått en fin, gyllen farge.
    Middagsvaffel med speilegg, salat, pommes frites, fløte og is

    Vafler med kjernemelk 

    Det finnes selvfølgelig massevis av annerledes, pussige eller helt normale ingredienser du kan blande i vaffelrøren din. Her tester vi en variant med kjernemelk.

    • 4 store egg, separert 
    • 30 ml sukker 
    • 1,2 dl smør, smeltet og avkjølt 
    • 10 ml bikarbonat 
    • 6 dl hvetemel 
    • 5 ml salt 
    • 4,7 dl kjernemelk 
    • 12 ml bakepulver
    • 5 ml vaniljeekstrakt 

    Sånn gjør du:

    1. Visp eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. 
    2. Tilsett det smeltede, avkjølte smøret, kjernemelken og vaniljeekstraktet. 
    3. Sikt sammen hvetemel, bikarbonat, salt og bakepulver. Vend de tørre ingrediensene inn i eggedosisen. 
    4. Visp eggehvitene til et stivt skum og tilsett forsiktig i røren. 
    5. Forvarm vaffeljernet og hell røren jevnt over bunnplaten. 
    6. Stek i 3-5 minutter, til vaffelen din har fått en fin, gyllen farge.

      Oppdag vårt utvalg av baketilbehør

      Se alt  

      Sjokoladevafler 

      Altså, du hører jo selv hvor godt der er: Vafler og sjokolade samtidig – denne oppskriften er garantert «a match made in heaven»! For å lage sjokoladevafler trenger du:

      • 2 store egg 
      • 2,3 dl sukker 
      • 7 ml vaniljeekstrakt 
      • 2,3 dl melk 
      • 55 g usøtet sjokolade 
      • 3,5 dl hvetemel 
      • 2,5 ts salt 
      • 1,2 dl smør eller margarin 
      • 10 ml bakepulver 
      • 2,5 ml kanel 

      Sånn gjør du:

      1. Smelt smør eller margarin sammen med sjokoladen i en liten stekepanne. Pass på så du ikke brenner sjokoladen. La den smeltede sjokoladen avkjøle litt. 
      2. Visp eggene til luftig eggedosis i en bolle og bland dem deretter med den smeltede sjokoladen, melken og vaniljen. 
      3. Tilsett sukker, mel, salt og bakepulver og visp til røren er jevn. 
      4. Forvarm vaffeljernet og hell røren jevnt over bunnplaten. 
      5. Stek i 3-5 minutter, til vaffelen din har fått en fin, gyllen farge.
        Pannekaker med nutella, vafler og blåbær

        Boblevafler med kondensert melk

        Kondensert melk kom ut av det blå og ble over natten et standardprodukt i kjøkkenskapet til alle som eier minst to baketilbehør. Høres det kjent ut?! I tillegg til karamellsaus og is, kan du også bruke den kondenserte melken til å røre sammen luftige boblevafler. 

        • 2,3 dl selvhevende hvetemel (alternativt 2,3 dl hvetemel og 1 ts bakepulver) 
        • 2 ss maismel
        • 1 ts vaniljeekstrakt
        • 1 dl sukker
        • 2 store egg
        • 1 ss rapsolje 
        • 50 ml kondensert melk
        • 0,5 ts salt

        Sånn gjør du:

        1. Visp eggedosis av egg og sukker.
        2. Bland sammen maismel, hvetemel og bakepulver og sikt det ned i eggedosisen.
        3. Bland inn resten av ingrediensene og rør sammen til en jevn røre.
        4. Dekk bollen med plast og sett i kjøleskapet i 1 time.
        5. Forvarm vaffeljernet og pensle med litt olje før du heller røren jevnt over bunnplaten. 
        6. Stek i 3-5 minutter, til vaffelen din har fått en fin, gyllen farge.

          Her finner du tilbehøret til kjøkkenet

          Se alt  
          Fri frakt over 699,-
          Fri frakt på kjøp over 699,-

          1 - 4 dagers klimakompensert levering

          Unike og gaver til alle på Coolstuff
          Vi er din gavebutikk

          Gaveinnpakking, personlig kort og send gaven hjem til mottaker

          Enkelt å returnere på Coolstuff
          90 dagers åpent kjøp

          Hvis du angrer deg.

          Stand with Ukraine Hashtag

          Din handlekurv

          😊

          Et lite øyeblikk, vi laster denne inn i handlekurven