Informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å få nettstedet vårt til å fungere ordentlig, tilpasse innhold og annonser, tilby funksjoner knyttet til sosiale medier og analysere trafikken vår. Vi deler også informasjon om din bruk av nettstedet vårt med våre partnere innenfor sosiale medier, reklame og analyse.

✨ Lys opp hjemme med stil! 50% rabatt på Himalaya Saltlampe ✨
Påske tema

Påskeleker: 10 tips til leker for hele familien

Påsken hva? For en fantastisk greie. Årets mest fargesprakende og lekne høytid er like rundt hjørnet. En langhelg fylt med egg, kyllinger, godteri, påskepynt, turmat og -drikke. I tillegg får du tilbringe masse tid med dine nære og kjære. Noe som kan være både kult, morsomt, hyggelig og alt det der. Men også slitsomt. Det kan være slitsomt å omgås så tett på folk over lengre tid. Nettopp derfor kan det være en god idé å ha forberedt noen morsomme påskeleker som kan aktivere og underholde alle påskegjestene under påskefesten. Her kommer 10 tips til leker og aktiviteter for årets påskefeiring!

Glad fyr med påskeharer
Påskegodteri, påskepynt & andre morsomme påsketing!

Påskeleker for hele familien!

1. Eggestafett  

Eggestafett er en morsom lagkonkurranse som passer perfekt under påsken, aka eggenes store høytid. Deltakerne deles inn i to lag som danner hver sin rekke. Deretter deles det ut en skje til hver deltaker. Den som står først i hver rekke får et egg som legges i skjeen.  Når startsignalet går, skal egget flyttes mellom skjeene til samtlige deltakere. Vinneren er det laget som raskest flytter egget mellom alle deltakerne på laget. Dersom man mister egget, må man begynne på nytt. For en eggstra spennende kamp kan du la være å koke egget. Gjør dere klare for et eggekaos! 

2. Eggejakt

Ingen påske uten en klassisk eggejakt! Gjem påskeegg på godt utvalgte plasser, for eksempel ute i hagen eller innendørs. Deretter er det bare å la alle som skal lete etter eggene sette i gang med jakten!

3. Prikke egg 

Denne leken utføres helst utendørs. Alle deltakerne får et egg, vi anbefaler hardkokt, og står to og to overfor hverandre. På signal skal egget prikkes mot motstanderens egg. Hvis egget går i stykker, ryker man ut av konkurransen. Vinneren av duellen går videre for å møte en annen deltaker som har et egg som overlevde den første kampen. Når det kun gjenstår én deltaker med et helt egg igjen, kan vinneren kåres.

  Påskeegg

  Se alt  

  4. Tipsvandring med tema påske

  Det er fort gjort at det blir litt for mye av det gode i påsken. Alle påskemat og påskeegg kan gjøre at du blir litt for mett og litt for trøtt. Hva passer vel da bedre enn å få gjestene med ut på en påskeinspirert quizrunde? Del opp i lag eller la hver deltaker konkurrere for seg selv. La alle spørsmål være knyttet til påsken og hvorfor vi feirer påske.

  5. Egg Bowling

  Oppskrift på den perfekte egg-bowlingen: hardkokte egg, tomme plastflasker og personer som elsker bowling. Plastflaskene fungerer som kjegler og eggene som bowlingkuler. Du får 1 poeng for hver flaske du velter. Vinneren er den som har flest poeng når tiden er ute. En morsom påskelek som passer både innendørs og utendørs.

  6. Utkledning 

  Her er virkelig befolkningen delt. Enten elsker du å kle deg ut, eller så hater du det. Det er uansett gøy å ha på seg et kostyme med påsketema på selve påskemiddagen. Lokk med en fin premie til den med det beste kostymet og største engasjementet. 

  7. Kaste godteri i påskeegg

  Kast med liten ... Godteri! Her gjelder det å ha tungen rett i munnen. Alle deltakerne trenger hvert sitt tomme påskeegg, en sånn klassiker i papp eller metall. Påskeeggene skal deles og merkes med deltakernes navn. Deretter legges de på gulvet/bakken med innsiden opp. Når egghalvdelen er plassert på gulvet/bakken og deltakerne står på sin angitte plass, er det på tide å dele ut godteriet. Små innpakkede påskeegg, eller annet godteri med papir, for eksempel kexchoklad eller plopp, er å foretrekke. Når startskuddet går, er det på tide å kaste og prøve å treffe sin egen egghalvdel med godteri. Du vinner alt godteriet som ligger i din egen halvdel når alt godteriet er kastet.

  Påske og vår

  8. Påskequiz 

  Quiz er alltid en god idé, og det er den perfekte leken ved påskebordet. Forbered en quiz som inneholder en god blanding av spørsmål om påsken. 

  9. Påskeaktig 3-kamp 

  En 3-kamp med ulike konkurransegrener i påsketema. 

  Sjonglere med egg. Du bestemmer selv om det skal være ekte egg eller påskeegg.

  Sett hale på påskeharen/nebb på kyllingen. Her gjelder samme regler som når man setter hale på grisen. Lag en tegning som forestiller en påskehare eller kylling og la alle deltakerne feste halen/nebbet der den sannsynligvis skal sitte, med bind for øynene. Vinneren er den som treffer nærmest.

  Mimeleken med påsketema.

  10. Paketleken med påskeegg

  Du kjenner sikkert til pakkeleken? Ja, den som vanligvis utføres rundt juletider. Akkurat den. Men, bytt ut julepapiret med et påskeegg. Alle kjøper noe for en bestemt sum og legger det i et påskeegg. Når påskefesten er i full gang og atmosfæren er på topp, da er det på tide å begynne å spille. Kast en terning, 1 eller 6 = ta et egg. Når det ikke er flere påskeegg igjen, kan alle åpne eggene sine for å se innholdet. I runde to er det på tide å sette en tid, og deretter sette i gang spillet igjen. Det er nå det kan bli skikkelig røft, spill raskt og ta sikte på det du ønsker å vinne. Lykke til! 

  Påskegaver

  Se alt  
  Baileys-trøfler i gaveeske
  Smart eggkoker
  Smart eggkoker
  399,-
  Jelly Belly Gaveeske
  Rea
  Jelly Belly Gaveeske
  Fra
  44,50 89,-
  50%
  Jim Beam-trøfler i rør

  Vil du ha tips til flere leker?

  Dette var våre 10 tips til leker og aktiviteter for årets påskehelg. Håper du finner noen du vil prøve, vi garanterer at det blir latter og god stemning på samtlige leker. Her finner du ytterligere 25 gøyale tips til morsomme leker som passer hele året.

  Mer påskeinspirasjon!

  Fri frakt over 699,-
  Fri frakt på kjøp over 699,-

  1 - 4 dagers klimakompensert levering

  Unike og gaver til alle på Coolstuff
  Vi er din gavebutikk

  Gaveinnpakking, personlig kort og send gaven hjem til mottaker

  Enkelt å returnere på Coolstuff
  90 dagers åpent kjøp

  Hvis du angrer deg.

  Stand with Ukraine Hashtag